Corinas lättlagade halloumipytt

Corina och hennes familj älskar den här halloumipytten eftersom den är både superenkel, supersnabb och supergod. Servera med tzatziki eller hummus. OPA!

Ingredienser

  • 5 potatisar, valfri sort
  • 5 morötter
  • 2 lökar, valfri sort
  • 3 portabellosvampar eller 10 champinjoner
  • 2 pkt Fontana Halloumi à 200 g
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 msk gula senapsfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Skala potatis, morot och lök. Skär potatis, morot, lök och halloumi i små kuber och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på vitlöksklyftor (med skalet på), olja, salt och senapsfrön och blanda runt allt med händerna. Baka i ugnen i 10 minuter.

Tips! Vitlöksklyftorna ger smak till hela rätten vid ugnsbakningen. Om du vill kan du pilla ut dem ur skalet äta dem sedan, bakad vitlök har en mjuk, sötaktig smak.

Produkter i detta recept

Fontana Halloumi

Halloumi är en ost som traditionellt tillverkas på Cypern av en blandning av ko-, får- och getmjölk. Den har en speciell, lite gummiaktig karaktär och kan stekas, grillas eller ätas naturell.

Läs mer om denna produkt

Fler recept

Loizos krispiga halloumiburgare

Maros ljuvliga små filodegsknyten

Frixos grekiska Dakos

Corinas lättlagade halloumipytt

Loizos äkta grekisk sallad

Maros hemgjorda moussaka

Frixos marinerade oliver

Corinas grekiska pizzor

#MerOpa

Följ oss i våra sociala kanaler för goda familjerecept och matinspiration varje vecka!

Vi blir uppskattar när du testar, recenserar eller pratar om våra produkter. Tagga gärna dina bilder med @fontanafood och använd hashtags #fontanafood och #meropa så kan vi hitta dig lättare!

Fontana Food AB är ett familjeföretag och sedan starten 1978 har familjen Papadopoulos varit ambassadör för mat från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet i Sverige. Fontana har alltid arbetat för ett hållbart samhälle när det gäller både människa, djur och natur. Detta är något som grundaren Frixos Papadopoulos alltid värnat om, långt innan det hamnat i dagens fokus och samhällsdebatt. Fontana drivs idag i andra generationen med sonen Loizos Papadopoulos i spetsen.

Läs mer på fontana.se