Frixos marinerade oliver

Frixos säger att man ska äta minst 5 gröna Halkidikioliver om dagen, då mår kroppen bra. Om du gör som Frixos - krossar oliverna och marinerar dem i koriander, citron och massor av olivolja – får de extra mycket smak, och blir ett perfekt snacks. OPA!

Ingredienser

  • 400 g Fontana Halkidikioliver med kärnor
  • ½ - 1 dl Fontana Olivolja Original Extra Virgin Kalamata
  • 1 tsk krossade korianderfrön
  • ½ skivad citron + saften av ½
  • 5-6 vitlöksklyftor

Gör så här

Skölj oliverna väl med kallt vatten och krossa dem sedan försiktigt med en mortel så att de spricker upp och lättare kan dra åt sig av marinaden. Krossa även korianderfröna grovt och knäck vitlöksklyftorna lätt. Lägg allt i en skål och ringla över olivolja. Blanda runt och låt stå i två timmar innan servering.

Produkter i detta recept

Fontana Halkidikioliver med kärnor

Stora, gröna Halkidikioliver är Greklands mest kända gröna olivsort. God sälta och lätt krispig konsistens.

Läs mer om denna produkt

Fontana Olivolja Original Extra Virgin Kalamata

Vår ursprungsskyddade och kallpressade olivolja kommer från små familjegårdar i Kalamata.

Läs mer om denna produkt

Fler recept

Loizos krispiga halloumiburgare

Maros ljuvliga små filodegsknyten

Frixos grekiska Dakos

Corinas lättlagade halloumipytt

Loizos äkta grekisk sallad

Maros hemgjorda moussaka

Frixos marinerade oliver

Corinas grekiska pizzor

#MerOpa

Följ oss i våra sociala kanaler för goda familjerecept och matinspiration varje vecka!

Vi blir uppskattar när du testar, recenserar eller pratar om våra produkter. Tagga gärna dina bilder med @fontanafood och använd hashtags #fontanafood och #meropa så kan vi hitta dig lättare!

Fontana Food AB är ett familjeföretag och sedan starten 1978 har familjen Papadopoulos varit ambassadör för mat från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet i Sverige. Fontana har alltid arbetat för ett hållbart samhälle när det gäller både människa, djur och natur. Detta är något som grundaren Frixos Papadopoulos alltid värnat om, långt innan det hamnat i dagens fokus och samhällsdebatt. Fontana drivs idag i andra generationen med sonen Loizos Papadopoulos i spetsen.

Läs mer på fontana.se