Corinas grekiska pizzor

Härliga, saftiga halloumiburgare är bland det bästa Loizos vet. Krispigt bröd, stekt halloumi och massor av goda smaker. OPA!

Vit pizza

  • 1 dl crème fraiche
  • ½ pkt Fontana Frixos Finest Feta med tryffel, smulad
  • rucolasallad
Bred crème fraiche över pizzabottnen. Smula fetaosten över pizzan. Grädda 5-7 minuter i ugn. Toppa med rucola.

Lammfärspizza

  • ½ dl tomatsås
  • ½ rödlök skivad
  • 50-100 g lammfärs
  • svarta oliver
  • Fontana Olivolja Extra Virgin Kalamata
  • Fontana tzatziki
Bred tomatsåsen över pizzabottnen. Skiva rödlöken tunt och lägg på den. Lägg på lammfärs i små bitar. Skiva oliverna och toppa pizzan med dem. Ringla över olivolja och grädda 5-7 minuter. Toppa med tzatziki.

Halloumipizza

  • ½ dl tomatsås
  • 1 pkt Fontana Halloumi
  • Fontana Kronärtskocka
  • Fontana Soltorkade tomater
  • 10 Fontana Kalamon-oliver
Bred tomatsåsen över pizzabottnen, skiva halloumin och lägg den på pizzan. Dela två kronärtskockor och fyrasoltorkade tomater i små bitar, lägg dem på pizzan. Skiva oliverna och toppa pizzan med den. Grädda i 5-7 minuter.

Produkter i detta recept

Fontana Frixos Finest Feta med tryffel

Frixos Finest™ - Ingår i vår finaste produktserie någonsin. En förstklassig fetaost smaksatt med äkta tryffel.

Läs mer om denna produkt

Fontana Olivolja Extra Virgin Kalamata

Vår ursprungsskyddade och kallpressade olivolja kommer från små familjegårdar i Kalamata.

Läs mer om denna produkt

Fontana Halloumi

Halloumi är en ost som traditionellt tillverkas på Cypern av en blandning av ko-, får- och getmjölk.

Läs mer om denna produkt

Fontana Kronärtskocka

Läs mer om denna produkt

Fontana Soltorkade tomater

Italienska soltorkade tomater Fontanas standardvariant läggs i en marinad av solrosolja, kapris och utvalda kryddor. Smaken är rik och fruktig.

Läs mer om denna produkt

Fontana Kalamon-oliver

Greklands mest kända oliv kan ätas både med och utan kärnor. Den ovalformade, mörklila oliven har en rik och fruktig smak.

Läs mer om denna produkt

Fler recept

Loizos krispiga halloumiburgare

Maros ljuvliga små filodegsknyten

Frixos grekiska Dakos

Corinas lättlagade halloumipytt

Loizos äkta grekisk sallad

Maros hemgjorda moussaka

Frixos marinerade oliver

Corinas grekiska pizzor

#MerOpa

Följ oss i våra sociala kanaler för goda familjerecept och matinspiration varje vecka!

Vi blir uppskattar när du testar, recenserar eller pratar om våra produkter. Tagga gärna dina bilder med @fontanafood och använd hashtags #fontanafood och #meropa så kan vi hitta dig lättare!

Fontana Food AB är ett familjeföretag och sedan starten 1978 har familjen Papadopoulos varit ambassadör för mat från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet i Sverige. Fontana har alltid arbetat för ett hållbart samhälle när det gäller både människa, djur och natur. Detta är något som grundaren Frixos Papadopoulos alltid värnat om, långt innan det hamnat i dagens fokus och samhällsdebatt. Fontana drivs idag i andra generationen med sonen Loizos Papadopoulos i spetsen.

Läs mer på fontana.se